Kladblok |  Demo |  Blog |  Vragen |  Links
kladblok blog

Voeringen in regenjassen: Verschillende soorten

Een regenjas is veel meer dan een simpel stuk stof dat ons beschermt tegen de regen. Het is de combinatie van technologie, design en de juiste voering die het verschil maakt. Maar welke soorten gevoerde regenjassen zijn er precies?

Katoen

Het meest voorkomende materiaal voor voeringen is katoen. Het biedt comfort en ademend vermogen, waardoor het ideaal is voor mildere temperaturen. Katoen absorbeert vocht en helpt zo transpiratie te verminderen, wat het draagcomfort verhoogt.

Katoen staat daarbij ook bekend om zijn comfort en vriendelijkheid voor de huid. Deze natuurlijke vezel heeft de capaciteit om een gelijkmatige luchtcirculatie te bieden, wat overtollige warmteophoping in de jas voorkomt.

Door vocht weg te voeren van de huid en het toe te staan om te verdampen, biedt katoen een droge en comfortabele ervaring, zelfs tijdens lichte lichamelijke activiteit. Dit materiaal vind je terug in vrijwel elke regenjas gevoerd dames en heren collecties.

Polyester

Polyester is lichtgewicht en sneldrogend, wat het een goede optie maakt voor regenjassen die zowel bescherming tegen regen als isolatie vereisen. Deze voering is duurzaam en behoudt zijn vorm, zelfs na vele wasbeurten.

Bovendien is de lage waterabsorptie van polyester ideaal voor het behouden van een droge binnenomgeving in de jas.

Ook helpt dit bij het snel afvoeren van vocht naar de buitenste lagen van de jas om te verdampen. Een van de bekende merken die functionele polyester regenjassen verkoopt, is Ilse Jacobsen.

Fleece

Voor de koudere maanden is fleece een populaire keuze. Dit materiaal houdt warmte vast en biedt een zachte, knusse ervaring. De gevoerde regenjas met fleecevoering is vooral populair bij hen die buitenactiviteiten beoefenen tijdens de wintermaanden.

Fleece is een kunstmatige wol vervanger, bekend om zijn vermogen om warmte vast te houden en tegelijkertijd lichtgewicht te blijven. De textuur van fleece biedt een zacht oppervlak, wat voor een aangename pasvorm en gevoel zorgt.

Bovendien heeft fleece de capaciteit om water af te stoten en snel te drogen, waardoor het vooral praktisch is in een vochtige omgeving waar zowel regen als sneeuw een constante zijn.

Thermische voering

Specifiek ontworpen voor extreme kou, thermische voeringen bevatten vaak materialen zoals Primaloft of Thinsulate. Deze synthetische vezels hebben een hoge warmte-gewicht verhouding en zijn waterbestendig.

Thermische voeringen zijn vaak de voorkeurskeuze voor extreme weersomstandigheden. Ze worden gekarakteriseerd door hun lichte gewicht en hoge isolatiecapaciteiten.

De microvezels in deze voeringen zijn ontworpen om lucht vast te houden, en doen dat effectiever dan andere materialen, zelfs wanneer ze nat zijn. Dit zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie zonder het toevoegen van onnodig gewicht aan de jas.

Wol

Wol is een natuurlijke vezel die bekend staat om zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Een wollen voering in een regenjas zorgt voor warmte en comfort, zelfs in vochtige omstandigheden.

Deze natuurlijke vezel is niet alleen een traditionele keuze, maar blijft een favoriet vanwege zijn vermogen om warmte vast te houden, zelfs wanneer het nat is.

Wol kan tot 30% van zijn gewicht aan water vasthouden zonder dat het vochtig aanvoelt, en biedt dus een droog comfort in natte omstandigheden. Daarnaast heeft wol antibacteriële eigenschappen, wat betekent dat het de vorming van geuren remt.Homepage Kladblok

Blog